Добрич ще е домакин на турнир по ментална аритметика „AMACup“

Състезанието се организира за първи път в Добрич, поканени да участват са деца от 6 до 16 години от цялата страна

Добрич ще е домакин на турнир по ментална аритметика „AMACup“

Добрич ще е домакин на Второто издание на Турнир по менталната аритметика „AMACup“. Това е първият по рода си такъв турнир, който ще се състои в града, където се намира един от общо двата образователни центъра, създали този състезателен формат. 


Първото издание на турнира се проведе в края на миналата календарна година в Пловдив. В него се включиха над 120 деца от цялата страна. „AMACup“- Пловдив’23 посрещна повече от 30 деца  от Добрич, които извоюваха призови места във всички категории и нива, в това число във впечатляващи „битки“ пред публиката в Аулата на Аграрен университет Пловдив.
 

Турнирът „AMACup“- Добрич’24 ще се състои на 22 юни, в Органова зала, с начален час 10:00ч. и ще е под патронажа на кмета на града Йордан Йорданов. Състезанието ще е еднодневно, с максимален брой участници – 200 и отново ще събере деца от цялата страна, а входът за зрителите ще е свободен.

Организаторите отправят покана за участие към всички школи/брандове, които работят по методиката, тъй като регламентът позволява на децата да покажат своите знания и умения, без значение от спецификите в обучението на различните школи.

Водещ на събитието ще бъде комикът Паскал Паскалев.

Участието в „AMACup“ – Добрич’24 изисква предварителна регистрация и от днес тя вече е възможна на официалната страница на турнира - https://www.facebook.com/AMACupTurnirMentalnaAritmetika