Спад на цените на земеделската земя в Добричка област отчитат брокери

Market Home: Най-търсени са жилищата в новостроящите се сгради, както и еднофамилни къщи в Добрич и близките села

Спад на цените на земеделската земя  в Добричка област отчитат брокери

Market Home предлага посредничество при сделки с имоти ,административно - правни консултации за решаване на имотни казуси, консултации по ЗУТ, оценителска дейност, делби/обединяване на имоти.  


С управителя на Market Home Венцислав Великов разговаряме за цените на жилищата, на земеделската земя и кои имоти са най-търсени.

Как бихте определили пазара на недвижими имоти в областта?

Пазарът на недвижими имоти в област Добрич е статичен. Забелязва се липса на каквато и да било динамика, което не е изненада предвид бурния растеж от последните две години.

За сега цените са стабилни, но второ поредно тримесечие има спад на сделките с между 20 и 30 %.

Какви имоти се търсят?

Търсят се имоти ново строителство, които предстои да бъдат въведени в експлоатация.  Търсят се къщи със собствена земя, еднофамилни в града и близките села до 10 км.

Какво се предлага?

Интересна  тенденция е както намаляващото  търсене , така и намаленото предлагане, което създава допълнителни предизвикателства за нас, брокерите на недвижими имоти. 

След нелеката година в земеделието, наблюдавате ли по-голямо предлагане на земеделска земя?

След нелеката година и очертаващата се подобна,  вече на пазара има стопанства за продан.  Цели бизнеси се продават. Относно търсенето и предлагането на земеделска земя се отчита сериозен отлив на купувачи и спад на цените с между 10 и 15 %. Предлагане на земеделски земи има и може да се каже, че то расте.

Търсят ли се селски имоти?

Селските имоти са хит още от времето на пандемията. Търсят се селски имоти, но в села с добра инфраструктура, близо до областен или общински център , в близост до море.

На пазара има все повече немци, които не само търсят да купят, а някой от тях и да наемат жилищен имот.

Все повече хора предпочитат наемите, което създава благоприятни възможности за инвестиции в строителство на нови имоти, които в последствие да бъдат отдавани под наем.

 Защо хората, които търсят или продават имот  да изберат Вас?

Хората, които изберат Market Home могат да разчитат на професионално и коректно отношение. Довеявайки се на нашия опит и експертиза могат да спестят време и средства, да имат повече време за бизнес и семейство.  Защото ние можем да свършим цялата работа - консултация, съдействие при избор на имот, правна и административна помощ, строителство и много други неща.