Ванеса Кънчева от студио за певци "Shining voices" – Добрич е сред призьорите в национален певчески конкурс

Младата изпълнителка от Добрич спечели трета награда в XXI-я Национален конкурс за изпълнители на забавна песен – Пловдив 2024

Ванеса Кънчева от студио за певци "Shining voices" – Добрич е сред призьорите в национален певчески конкурс

Ванеса Кънчева, възпитаничка на вокалния педагог Жана Стефанова от студио за певци "Shining voices" - Добрич, спечели трета награда от XXI-я Национален конкурс за изпълнители на забавна песен, проведен на 23 март в Пловдив.


Музикалният форум се проведе в два етапа – онлайн селекция и присъствен етап. В първи етап взеха участие 677 деца от 18 области на страната. Във финалния присъствен етап бяха допуснати 45 изпълнители, сред които и младата изпълнителка от Добрич. Тя се състезава във втора възрастова група като според регламента представи две песни, едната задължително на български език.

Професионалното жури, оценявало участниците, е било председателствано от доц. д-р Жан Пехливанов – ректор на АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев".

Конкурсът е част от Националния календар за изяви по интереси на МОН и се е провел със съдействието на Община Пловдив, Регионално управление на образованието – Пловдив и Национален дворец на децата – София.