Как да пестят енергия разискваха учениците от СУ „Димитър Талев” в Добрич

Под мотото: „Заедно по нашият собствен път към климатично неутрално бъдеще!“ учениците от IXа клас при СУ" Димитър Талев" гр. Добрич участваха в поредна среща на тема: " Климатът и аз. Пестим енергия в училище - Екшън план. Време е за планиране на действия

Как да пестят енергия разискваха учениците от СУ „Димитър Талев” в Добрич

Гост-лектор беше Кристиян Кирилов от Национален доверителен екофонд България. Събитието е част от международен проект Визия 2045.


Участниците отново се запознаха с концепцията за климатична неутралност и с пътна карта- времева линия, създадена от проведения през м. ноември 2023г Семинар на тема "Училищата като двигател по пътя към климатична неутралност в градовете". Генерираните идеи и дейности за намаляване на въглеродния отпечатък се разгледаха отново. Учениците избраха пет от най-добрите идеи и им направиха бърз Мултикритериен анализ.

Предстоят още много срещи , емоции и дейности. Талевци вярват, че със своите действия по този проект се доближават още повече до девиза на училището: “ Нека заедно да направим света по -добър и по красив!“.