Група чужденци, укрити в тайник на товарен автомобил, са задържани на ГКПП "Дуранкулак"

Петимата чужди граждани са били скрити в тайник на тавана на товарен автомобил, с който е направен опит да бъдат изведени нерегламентирано чужденците

Група чужденци, укрити в тайник на товарен автомобил, са задържани на ГКПП "Дуранкулак"

Група чужденци, направили опит да преминат без разрешение през границата на Република България при ГКПП "Дуранкулак", е задържана. Под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Добрич се водят 6 бързи производства, повдигнати са обвинения на задържаните. Всички те ще останат в ареста за срок до 72 часа. 
Групата се състои от петима пълнолетни мъже и един непълнолетен. Те са били скрити в тайник на тавана на товарен автомобил, с който е направен опит да бъдат изведени нерегламентирано чужденците.


Водачът на камиона – Ф.Ю. на 39 години от Пазарджик, ще бъде привлечен към наказателна отговорност за това, че с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно подпомагал чужденци, сред които има и непълнолетно лице, да преминават в страната в нарушение на закона, като използвал за това МПС. За да извърши деянието той бил нает и получил сумата от 3000 лева. Шофьорът също ще остане в ареста за срок до 72 часа.
Работата по разследванията продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Добрич.