Девет мъже, останали без подслон са настанени в приюта за бездомни в Добрич

Общината няма данни в ледените дни през седмицата да има бездомни, които са на улицата и да бедстват

Девет мъже, останали без подслон са настанени в приюта за бездомни в Добрич

Капацитетът на приюта е 15 лица, като сега в него са настанени деветима мъже. Има свободни 6 места. Но към момента  няма такива, които да са насочени от социално подпомагане. Максималният срок, в който останалите  без подслон могат да бъдат настанени в приюта е 6 месеца в рамките на една календарна година. „Хората са на топло, осигурена им е топла храна, така както е по регламент, два пъти дневно-закуска и вечеря. А от утре по проект на фонд „Социална закрила” ще им бъде осигурен и топъл обяд”, каза за Добрич онлайн зам.-кметът „Хуманитарни дейности” Владимир Трендафилов. По думите му, няма подадени сигнали от страна на полицията, Бърза помощ или граждани, че в студените дни има бездомници без подслон в Добрич. И ако все пак някой изпадне в студените дни в критична ситуация, може да почука на вратата, подслон няма да му бъде отказан, но ще бъдат информирани социалните служби. Единственото условие е всеки, който потърси подслон да може да се обслужва сам и да не е лежащо болен.



Свободни места има и в приюта на фондация „Милостиво сърце”.  Капацитетът е за 6 мъже, като в момента там подслон са намерили трима.

Всички социални услуги на територията  на Добрич са обезпечени с отопление, а дворовете са третирани срещу заледяване, каза още ресорният зам.-кмет Владимир Трендафилов.