Кметовете на Добрич и Варна с План за икономически растеж на Североизточна България

Йордан Йорданов и Благомир Коцев са провели среща във Варна днес, за да обсъдят да предложат заедно План за икономически растеж на Североизточна България. Целта е да се координират усилията на двете общини, за да се привлекат инвестиции в Североизтока

Кметовете на Добрич и Варна с План за икономически растеж на Североизточна България
"Районът ни е силно зависим от завършването на АМ "Хемус" и нашата задача е да осигурим изпреварващ растеж на Североизтока, като ще настояваме за срок на завършването й", пише във фейсбук кметът на Добрич Йордан Йорданов.
Благомир Коцев е предложил да домакинства за среща с кметовете от Североизточна България, за да бъдат обсъдени съвместни проекти и привличане на финансиране.
"По време на разговорите се очертаха възможните полета за сътрудничество между двете общини. Общи проекти на Морската столица и столицата на Добруджа в областта на инфраструктурата например е разширяването на пътя Добрич-Варна, както и пътищата по направленията към Дуранкулак и Силистра, които имат ключово значение за икономическото оживяване на района. Обсъдихме и съвместни спортни обекти, логистичен център на двете съседни общини и терени, които да обслужват бъдещите индустриални зони на Добрич и Варна.
Ще инициираме и съвместна среща с АПИ във връзка с инвестиционната и ремонтната програми за 2024 година, касаеща региона", написа още Йордан Йорданов.