Жители на Дуранкулак и Захари Стояново излизат на протест заради състоянието на отсечката между двете села

В знак на протест жителите на селата ще затворят пътя Дуранкулак - Кардам за около два часа

Жители на Дуранкулак и Захари Стояново излизат на протест заради състоянието на отсечката между двете села
В знак на протест жителите ще затворят за движение пътя на 29 ноември за около 2 часа. Това съобщи за Добрич онлайн кметът на с. Дуранкулак Веселин Йорданов.
 
В знак на протест жителите на селата ще затворят пътя Дуранкулак - Кардам Исканията на недоволните жители са за рехабилитация на отсечката Дуранкулак – Захари Стояново, която е част от републиканската пътна мрежа. По думите на Йорданов отсечката е в окаяно състояние, без маркировка и изключително компрометирана асфалтовата настилка.
„Проблемът е, че имаме постоянен обмен на хора и стоки между селата, като работниците, които пътуват сутрин, са може би около 40 души. За тях е много трудно да стигнат до работното си място. Трафикът на тежкотоварни превозни средства допълнително компрометира асфалтовата настилка. Има участъци, в които не може да се кара, постоянно има аварирали автомобили заради отсечката, много е зле като настилка“ – каза още кметът на крайморското село.
Пътната отсечка е с дължина около 5 километра и по думите на Веселин Йорданов не е ремонтирана от около 7 години, когато са били запълнени само част от дупките. А днес и в дупките има дупки.
След изпратени писма до Областната управа и Областното пътно управление, са получили уверение, че до началото на зимния период и осигуряване на финансов ресурс - ще бъде ремонтирана отсечката. Зимният сезон обаче настъпи и не са били предприети никакви действия по рехабилитацията на пътната мрежа.
„Съответно нямаме никакъв друг отговор какво ще се случва и решихме да направим граждански протест от трите места – Дуранкулак, Стаевци и Захари Стояново, които са най-потърпевши от тази отсечка“ – сподели Веселин Йорданов.
Протестът ще се състои на 29 ноември, от 10 часа на входа и изхода на село Дуранкулак в посока Захари Стояново, за два часа ще бъде блокирано движението. „Надяваме се да има положителен ефект и да ни чуе някой“ – каза в заключение кметът на Дуранкулак.