Благотворителният бал на Сдружение „Майчина грижа“ събра над 90 500 лв. за талантливите деца

В навечерието на Деня на християнското семейство жените от Сдружението „Майчина грижа“ събраха над 350 гости за своята кауза – подпомагането на талантливите деца в нужда на Добруджа

Благотворителният бал на Сдружение „Майчина грижа“ събра над 90 500 лв. за талантливите деца

Дружеството „Майчина грижа“ в Добрич датира още от далечната 1896 г., когато е създадено от учителки. Днес в него членуват  34 жени, представители на различни професии, но обединени от идеята да творят добрини. Негов председател е Десислава Колева, която изрази огромната си благодарност към всички гости на благотворителния бал и които са отворили душите си и съпричастността си. 
Специален гост на събитието беше уникалната Петя Буюклиева. По време на вечерята бяха продадени на търг множество картини и други предмети, дарени от техните създатели, за каузата на Сдружението.


Всяка година от „Майчина грижа“ осигуряват стипендии за талантливи деца на Добруджа, които са останали без родител или които се намират в затруднено финансово положение. През настоящата учебна година те отново ще подпомогнат около 20 деца.
Гостите на бала се насладиха на изпълненията на стипендиантите, за първи път те чуха и авторската песен на добричкия изпълнител Александър Петров. Водещ на празничната програма беше актьорът от Драматичния театър „Йордан Йовков“ Красимир Демиров. 

На 25 ноември от Сдружението „Майчина грижа“ организират и шахматен сеанс, който ще се проведе във фоайето на Младежкия център. В него всеки участник ще трябва да заплати отново благотворително сумата от 100 лв., а срещу всички тях на шахматната дъска ще се изправи 17-годишният гросмайстор от Добрич Момчил Петков.
Предстои жените от Сдружението да разгледат всички молби за подпомагане през настоящата учебна година, за да вземат решение кои деца ще бъдат следващите техни стипендианти.