Зов за помощ: Младо момиче от Каварна се нуждае от спешна бъбречна трансплантация

Сумата, необходима за трансплантацията е непосилна за семейството й

Зов за помощ: Младо момиче от Каварна се нуждае от спешна бъбречна трансплантация

Елица Томова е на 25 години. От детска възраст страда от прогресиращ огнищен гломерулонефрит. Провежда лечение дълги години с кортикостероиди и цитостатици, включително е консултирана в клиники в Истанбул . Заболяването обаче прогресира. Направени са й три  бъбречни биопсии, като последната е била турската клиника „Аджибадем” в Истанбул на 09. 11. 2023. Днес е излязъл и резултатът, а от клинаката са информирали майка й, че спешно трябва да се извърши трансплантация, защото бъбреците са необратимо увредени и съвсем скоро ще се изчерпят като функция. И макар че все още няма конкретна сума за трасплантацията, по информация на майката на Ели, психиатъра д-р Силвия Томова,  трансплантацията от жив донор или трупен е 200 000 евро. Сумата е непосилна за семейството на младото момиче. Затова и Ели се обръща с молба за помощ към всички хора, с добри сърца. Във Фейсбук Ели написа:

Здравейте, приятели!

В последните шест месеца искрено се надявах да не се стига до тук! Вече част от вас знаят, че от години се боря с коварно бъбречно заболяване, което прогресира. Поради тази причина се налага спешна бъбречна трансплантация, която ще ми даде шанс за живот! Шанс да осъществя толкова много мечти с любимите ми хора, желания и цели, които нямам търпение да постигна, но първо е необходимо с ваша помощ да премина през най-голямото предизвикателство в живота ми!

За съжаление, сумите, необходими за лечението ми са непосилни за мен и моите родителите!

Моля да ни подкрепите, като в момента споделям личната си сметка! Чакаме оферти от различни болници и поради тази причина, по-късно ще бъде открита дарителска такава!

Благодаря на всеки един от вас!

Банковата сметка на Елица Томова е:

Титуляр: Елица Емилова Томова

Банка: ДСК

IBAN: BG29STSA93000022622684