Кметът на Община Добрич Йордан Йорданов положи клетва за мандат 2023-2027 г.

В първото заседание на Общинския съвет на гр. Добрич новоизбраният кмет на Община Добрич Йордан Йорданов положи клетва

Кметът на Община Добрич Йордан Йорданов положи клетва за мандат 2023-2027 г.

Йордан Йорданов поздрави новите общински съветници и заяви, че отговорността пред всеки един от тях е много голяма. Той подчерта, че страната ни през последните няколко години е в тежка политическа криза, която на фона на външнополитическата нестабилност прави бъдещето пред нас изключително несигурно, а неспиращата инфлация създава предпоставка страната ни да навлезе и в икономическа криза. „На фона на това Община Добрич стои изключително стабилно. Икономическата дисциплина ни позволи да финансираме важните за града проекти, които започваме да реализираме веднага“, заяви Йорданов. 
В залата на Общинския съвет Йордан Йорданов обяви, че през последните два месеца Община Добрич е получила одобрение за реализирането на четири важни проекта – основен ремонт на ДГ №32 в кв. Балик, ДГ №23 на ул. „Велико Търново“ и ДГ №27 на ул. „Войнишка“ и основен ремонт на СУ „Любен Каравелов“. По националната програма за енергийна ефективност е получено одобрение за саниране и на осем блока в гр. Добрич. 
„Призовавам всеки един от Вас да се отърси от инерцията на предизборната кампания, да не пренасяме лошия пример на постоянна конфронтация и нестабилност, който властва в държавата и благодарение на който хората се отвратиха от политиката“, обърна се Йорданов към общинските съветници. По думите му ниската избирателна активност е предупреждение, че е крайно време политиците да работят за проблемите на хората и предупреждение към всички, че са необходими повече усилия, за да се върне доверието на хората. „Всяка добра идея е добра дошла, но няма да позволя на никого да пречи на развитието на града“, посочи Йорданов. Той призова към единност в решенията на Общинския съвет, въпреки че в него влизат 8 политически формации. „Каузата Добрич може да бъде над всичко“, категоричен е Йордан Йорданов.