Днес избираме общински съветници, кметове на общини и кметове на кметства

Изборният ден започва в 7.00 ч. и ще завърши в 20.00 ч. Ако след този час пред секциите има чакащи, гласуването може да бъде удължено, но с максимум един час - до 21.00 ч.

Днес избираме общински съветници, кметове на общини и кметове на кметства

След последното решение на ЦИК този път избирателите ще могат да гласуват само с хартиена бюлетина. Бюлетините, в които те ще трябва да подадат гласа си в неделя, са повече от тези на парламентарните избори: за общински съветници, за кмет на община, за кмет на район и за кмет на кметство. В Добричка област, всички гласоподаватели гласуват с две бюлетини - за общински съветници и за кмет на община, а жителите на селата и за кмет на кметство.



В община Добрич избирателите са  74 258, които ще могат да гласуват в 128 СИК. Сформирана е 1 подвижна СИК. Не се образува секция в следствения арест, тъй като няма арестанти, които да отговарят на изискването за уседналост. В болницата и в Дома за стари хора също ще има секции. 11 са кандидатите за кмет на областния град.

Седем са кандидатите за кмет на община Добричка. 18 018 са избирателите в общината. Гласуването ще се проведе в  69 СИК, в т.ч. и две подвижни. В повечето села има по една секция, само в селата Бенковски и Стожер са сформирани по две секции.

Шестима се борят за кметското място в община Тервел. Избирателите са 14 387. Днес се гласува в 20 населени места, а секциите са 32 и една подвижна. 

Трима са кандидатите за кмет на най-малката община в областта – Крушари. Избирателите в общината са 3588, без тези, настанени в Дома за стари хора. Населените места в които ще се гласува са 16, като по две секции има в с. Крушари и в с. Добрин, като едната е в Дома за стари хора. В община Клушари подвижна секция няма.

В община Генерал Тошево шестима  се борят за гласовете на 11 253 избиратели. Днес гласуват в 36 населени места, а секционните комисии в общината са 47. Подвижна секция – няма.

Четирима са кандидатите за кмет на община Шабла. Избирателите в общината са 3715, които ще гласуват в 17 секции, една от които е подвижна. Избори се провеждат в 13 населени места.

В Каварна избират между 7 кандидати за кмет. Избирателите в община Каварна са 12 161. В община Каварна изборните секции са 30, като от тях в Каварна – 13, а останалите 17 в населените места на общината.

16 596 са избирателите в община Балчик. Избори се провеждат в 20 населени места. Секционните комисии са 36, сформирана е и 1 подвижна.