Фирма Ловмийт енд фиш ЕООД ще донесе усмивки и образователни играчки в детските градини "Пролет" и "Първи юни" и яслата "Радост", подкрепяйки развитието на децата.

Фирма Ловмийт енд фиш ЕООД ще донесе усмивки и образователни играчки в детските градини "Пролет" и "Първи юни" и яслата "Радост", подкрепяйки развитието на децата.
Фирма Ловмийт енд фиш ЕООД ще донесе усмивки и образователни играчки в детските градини "Пролет" и "Първи юни" и яслата "Радост", подкрепяйки развитието на децата.
Фирма Ловмийт енд фиш ЕООД ще донесе усмивки и образователни играчки в детските градини "Пролет" и "Първи юни" и яслата "Радост", подкрепяйки развитието на децата.

Радост и посветеност към местната общност, Ловмийт енд фиш поема ролята на поддръжник на образованието и развитието на децата от детските градини Пролет и Първи юни, както и на яслата Радост в Генерал Тошево.


Компанията се е ангажирала да направи значително дарение в близко бъдеще за подобряване на условията за учене и игра на децата.

Това дарение включва люлки и балансоари, въртящи се уреди, килими за коридорите, библиотека за книги и играчки и басейн с топки, всичко създадено с цел да увеличи радостта и креативността на децата. Така Ловмийт енд фиш желае активно да допринесе за местната общност и, по-специално, да донесе усмивки на лицата на най-малките, подчертавайки ангажимента си към благосъстоянието и щастието на децата в Генерал Тошево.

Компанията Ловмийт енд фиш ЕООД България, с почти 30 години опит на пазара в производството на месни и рибни консерви, беше придобита от група предприятия на Скандия Фуд в края на 2020г.

Сделката се осъществи в продължение на две години, между 2020г. и 2022г., чрез последователни придобивания на дялове съгласно споразумението между бившия акционер и Скандия Фуд.

След закупуването на първите дялове, екипът на Скандия Фуд се е ангажирал да започне процес на обновяване и подобряване на производствените и складови площи. Този процес, започнал през 2020г., доведе до значително увеличение на производството през последните три години, от 2 милиона консерви през 2020г. до почти 11 милиона консерви в края на 2022г., както в категорията месо, така и в категория риба.

Също така, Ловмийт енд фиш ЕООД България е в позиция да се превърне в основен стълб на производствените нужди на цялата Скандия Фуд Груп, като се фокусира върху категорията месни продукти и особено върху категорията рибни продукти, където изследването на българските колеги е повече от уместна. Тази синергия между съществуващите възможности на групата и специализацията на Ловмийт в производството на месо и риба ще укрепи позицията на Ловмийт енд фиш както на българския, така и на регионалния пазар, подкрепяйки устойчивото развитие и непрекъснат растеж на продуктовото си портфолио.

Бъдещите планове включват и инвестиции в реорганизация на производствените и складови площи, както и придобиване на модерно производствено оборудване, способно да увеличи капацитета и да гарантира недвусмислено качеството на продуктите.

В края на 2022г. Скандия Фуд пое изцяло управлението на Ловмийт енд фиш. До пълното превземане компанията се управляваше от бившия акционер заедно със семейството му.

Основните причини, довели до тази смяна на ръководството, бяха разликите във визията между предишния екип, плановете и проектите, съобщени след поемането на фирмата. Както и разликите в организационната култура, заедно с поредица от допълнителни събития, довели до тази ситуация, особено по отношение на бъдещите планове на бившия акционер които създават конфликти на интереси.

Целите на новия мениджърски екип са насочени към увеличаване на производителността, развитие на пазара в България и разширяване в нови категории, както и осигуряване на стабилна работна среда и професионални условия за работа за служителите на българското дъщерно дружество.

Освен това Скандия Фуд Груп чрез компанията Ловмийт енд фиш ще се включи активно не само с увеличаването на производството и подобряването на качеството на продуктите, но и в местната общност чрез подкрепа на благотворителни каузи, насочени към задоволяване нуждите на учебните заведения и болниците в област Добрич. Чрез тази инициатива Ловмийт енд фиш и Скандия Фуд се стремят да подкрепят не само икономическото развитие, но и да донесат значителни ползи за местната общност, като по този начин укрепват положителните връзки с нея.

 

За Скандия Фуд:

Скандия Фуд, лидер на пазара на консерви в Румъния, е местна компания, представяща голямо разнообразие от хранителни продукти, притежаваща шест производствени предприятия и над 1000 служители. Марките, притежавани от компанията са Scandia Sibiu, Bucegi, Sadu, Lotka, Năvodul Plin, Tapas, Rotina, Roua, Sunset Nuts, Yummy Snacks. Компанията присъства в категориите на месни консерви, рибни консерви, зеленчукови консерви, лютеница, туршии, но също и солени и сладки ядки. През 2021г. Scandia материализира амбициите си за растеж, като навлезе на пазара на замразени продукти, като по този начин разшири своето ноу-хау в производството и дистрибуцията на замразени продукти под марките Scandia Sibiu, Sibiu и Roua, но също така и да разшири възможностите си в категорията колбаси чрез придобиване на компаниите Аграс Алба Юлия и Карнипрод Тулча.