Корнелия Нинова: Добрич се нуждае от промяна

Лидерът на БСП Корнелия Нинова бе на посещение в Добрич, за да подкрепи кандидатите на коалиция „БСП за България“ за предстоящия местен вот

Корнелия Нинова: Добрич се нуждае от промяна

С червени рози посрещнаха добричлии лидера на БСП Корнелия Нинова.



Пред журналисти Нинова подчерта, че трябва промяна не само в държавата, но и в общините. 

 „Обиколила съм цялата страна сигурно, такъв площад и толкова занемарен град не съм виждала. Минахме през централната част, минахме по улиците, Добрич категорично се нуждае от промяна.  От политика, ориентирана към нормална инфраструктура, към социална община, към създаване на работни места, откриване на предприятия, развиване на индустрия. Това е един град, с все по-затихващи функции. Има нужда от кардинална промяна, от млади хора, грамотни хора, от силен екип, който може да направи тази промяна. Социалната община за нас е важна, местни данъци и такси са важни, социалните услуги за хората, развитието на пътищата и инфраструктурата и разкриването на предприятия и работни места.  И това вярвам, че нашите кандидати могат да го свършат с наша подкрепа“, подчерта Нинова.

По думите й,  срещайки се с гражданите на Добрич, те са споделили и проблемите си - демографската криза, обезлюдяването на региона, лошата пътна инфраструктура, проблеми с водоснабдяването.

„Но за да се задържат хора, за да се развива градът, преди всичко трябва индустрия и производство. Трябва работа, производство, за да могат да останат. Разбира се не бива да пренебрегваме темата здравеопазване и образование, което за нас от  БСП е приоритетно, тя е част от социланата политика. Така че те са свързани неща.  Като са лоши пътищата, няма да дойдат инвеститори, като не дойдат инвеститори, няма работни места, младите напускат. Няма ли добро училище, няма ли добро здравепозване, младите бягат. Така че това е един комплекс от работа, която трябва да се свърши и за която ние сме готови и нашите хора са готови да свършат“, допълни още Нинова.

 

Кандидатът за кмет на Добрич Стоян Люцканов подчерта, че познава проблемите на града, а по време на срещите си с хората усеща тяхната подкрепа.

„Виждам, че хората искат наистина промяна в града. Мисля че с вашата подкрепа и с  № 1 можем да победим“, призова събралите се Люцканов.

По думите на Мая Димитрова, депутат от БСП, хората искат ново лице да застане начело на Добрич.

„И не само ново лице, а лице, което наистина да реши проблемите на този град, да не става добър град за живеене на възрастни хора, а да бъде град, който да накара младите ни хора да остават в града. Убедена съм, че можем да направим промяната в този град. Очакваме подкрепа с № 1“, каза Димитрова.

 

Купуването и провадаването на гласове е престъпление!