4 години затвор за мъж, тежко пребил свой познат в Добрич

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Добрич 30-годишен мъж от града, причинил тежка телесна повреда на негов познат, бе осъден ефективно и ще бъде лишен от свобода за срок от 4 години

4 години затвор за мъж, тежко пребил свой познат в Добрич

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Добрич 30-годишният Й.Д. бе осъден ефективно за това, че причинил тежка телесна повреда на свой познат. 
Престъплението, за което беше осъден 30-годишният мъж, е извършено на 18 март 2023 година. Подсъдимият се намирал до автомобилен сервиз, намиращ се на улица „Бойчо Огнянов“ в град Добрич, когато забелязал свой познат. Без никаква видима причина, съвсем изненадващо, той се приближил до него и му нанесъл удар с юмрук в областта на главата. Мъжът паднал на земята безпомощен и видимо в безсъзнание. След това Й.Д. му нанесъл още един удар в областта на гърдите. Потърпевшият бил отведен незабавно в болнично заведение, където се наложило да бъде опериран. Имало реална опасност за живота на мъжа (43 г.), тъй като той получил тежки мозъчни травми, които наложили оперативна намеса. 
В хода на процесуалните действия по случая категорично била доказана съпричастността на Й.Д. към извършеното престъпление. Той бил привлечен в качеството му на обвиняем и „задържан под стража“ след уважено искане на Районна прокуратура – Добрич.
Присъдата на Районен съд – Добрич подлежи на обжалване и протест пред Окръжния съд в града.