Три кражби в областта за един ден

В рамките на един ден полицията в областта работи по 4 случая с кражби

Три кражби в областта за един ден

На 19 септември в Районно управление на Генерал Тошево е заявено от жителка на града, че неизвестно лице, чрез взлом на входна врата, е проникнало в дома й в село Житен е извършил кражба на телевизор, мотофреза, хладилник и други домакински консумативи. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят на деянието – 41-годишен мъж от село Победа. Мъжът е известен на МВР, задържан е за 24 часа.




На същия ден в Първо районно управление в Добрич от жител на Добрич е сигнализирано, за това че неизвестни лица са взломили вендинг машина многократно и са извършвали кражба на стоки на стойност около 500 лв. След извършени оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия от служители на районното, са установени извършителите на деянието. Това са три непълнолетни лица на по 16 години. Същите правят самопризнания. Материалите по случая са докладвани на Районна прокуратура Добрич.

На отново на 19 септември, чрез телефон 112, в Първо РУ Добрич е заявено от жител на град Добрич, че неизвестно лице е проникнало през незаключена входна врата в обитавания от тъжителя апартамент и е откраднал лаптоп и златни накити. Образувано е досъдебно производство по случая.

След кражба в Генерал Тошево на 1 септември, 18 дни по-късно, след проведени оперативно-издирвателни мероприятия във връзка с кражбата, е открит извършителят. Това е известен на МВР 32-годишен мъж от Генерал Тошево, откраднал портмоне с оборот от игрална зала. Мъжът прави самопризнания.