Облагородяват крайбрежната зона в Каварна

Очаква се строителните и монтажни дейности да приключат до 30 ноември

Облагородяват крайбрежната зона в Каварна

Община Каварна сключи договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проект „Инвестиции в многообразна публична инфраструктура свързана с рибарската общност и морския потенциал на територията” по стратегия за ВОМР на МИРГ Шабла – Каварна – Балчик. 




Проектът включва извършване на строителни и монтажни работи за облагородяване на крайбрежна зона в град Каварна, включваща архитектурното оформление на пешеходната зона, с подходящи настилки и благоустрояването й с кътове за отдих и елементи на парковия дизайн - пейки, парапети, кошчета за смет, рекламно-информационни табели, както й изграждане на достъпна среда за хора с увреждания. 

С реализирането на проекта ще бъде подобрен достъпа до обекти свързани с дейността на рибари и производство на аквакултури, достъпа до обекти свързани с културния живот и осигуряване на бърза и удобна пътна и пешеходна връзка между Буна 2 и Буна 3 в морската зона на Каварна. 

Общата стойност на одобрената безвъзмездна финансова помощ за проект „Облагородяване на крайбрежна зона в гр. Каварна“ е в размер на 366 165,31 лева без ДДС, от които 311 240,51 лева от Европейския фонд за морско дело и рибарство и 54 924,80 лева от държавния бюджет на Република България, като безвъзмездната финансова помощ е 100%.