Започна строителството на новата детска градина в с. Бранище

Инвестицията от 775 000 лв. е осигурена от Община Добричка

Започна строителството на новата детска градина в с. Бранище

Първа копка на строителството на новата детска градина в село Бранище направиха днес кметът на Община Добричка Соня Георгиева, както и представители на фирмата изпълнител. Обектът е с обща застроена площ от 655 кв.м, в които са предвидени помещения за отглеждането и обучението на две групи от по 14 деца.




Децата във всяка група ще разполагат със занималня с кът за хранене и спалня, съблекалня, тоалетна и умивалня. Предвидена е и зала за спортни и музикални занимания. Ще бъдат обособени помещения за методичен кабинет и кабинет на директора, здравен кабинет и изолационно помещение със санитарен възел. В новото детско заведение ще функционират кухненски блок, котелно. Външните пространства ще бъдат моделирани и благоустроени. Предвижда се изграждане на две площадки за игра за всяка от групите и обща спортна площадка. В непосредствена близост ще бъде изградена и външна чешма. 29 са децата, които в момента посещават детската градина в село Бранище.


Кметът на Община Добричка Соня Георгиева посочи, че строителните дейности по договор ще продължат четири месеца, след което ще се премине към обзавеждане и оборудване. Соня Георгиева изрази надеждата в края на годината новата детска градина да посрещне и първите деца.