Поредни обещания за ремонт на пътя Кардам – ГКПП Йовково

В Агенция „Пътна инфраструктура“ е разписано допълнително задание за ремонт на най-компрометирания участък от път II-29, обяви днес областният управител Здравко Здравков

Поредни обещания за ремонт на пътя Кардам – ГКПП Йовково

След Великденските празници ще започне преасфалтиране на участъка от пътя до границата край село Кардам, който е в най-тежко състояние, увери областният управител на Добрич. Изпратен екип е направил оглед на състоянието на Граничния пункт, както и на пътя, водещ до него. На място вече работи екип от геодезисти. „Процесът е дълъг и бавен, но има своето обяснение. За поредна година работим в условията на служебен кабинет и служебен бюджет“, посочи Здравко Здравков. 



Преасфалтирането първоначално ще бъде извършено в най-спешния участък – от съоръжението за измерване на радиацията, което е в непосредствена близост до Граничния пункт и ще е с дължина от 500 метра в посока село Кардам. Здравков увери, че е запознат с проблема, който създава и километричната опашка от чакащи да преминат тежкотоварни камиони. По думите му на денонощие се обработват около 150 камиона и това е максималният капацитет на Граничния пункт. Според него, за да се реши този проблем, е необходимо изграждането на нови съоръжения, но не може да се посочи кога това би могло да бъде реализирано. „Пътят наистина е в безобразно състояние“, призна Здравко Здравков. Той допълни, че се мисли и как да се облекчат условията за шофьорите при дългото изчакване, както и да се ограничи замърсяването около пътя. Обмисля се и вариант за алтернативно трасе. 

В утрешния ден областният управител Здравко Здравков и началникът на Областното пътно управление Георги Стратиев ще посетят проблемния участък от пътя в търсене на решение.