Областният управител отчете дейността си през първите 250 дни от назначаването си

Доклад за дейността на администрацията за 2022 година е качен и на страницата на Областна управа в интернет

Областният управител отчете дейността си през първите 250 дни от назначаването си

Здравко Здравков встъпва като областен управител на Добрич на 5 август 2022 година. За времето от тогава до днес той е спомогнал за добрата организация и провеждането без сериозни нарушения на два парламентарни избора. „Съдействаме максимално на РИК, осигурихме относителен комфорт за работа на хората, ангажирани с процеса след края на изборния ден“, заяви Здравко Здравков.




По инициатива на областния управител са били проведени срещи с директора на МБАЛ-Добрич д-р Георги Желязков и служебния министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, за да се разисква въпросът за разкриването на лаборатория за изследване на кръвни проби за алкохол и наркотици, което многократно ще облекчи работата на служителите на Пътната полиция.  

Проведени са и множество срещи с ръководството на ВиК Добрич по проблемите с водоснабдяването в област Добрич. Продължава и изпълнението на държавната политика за подпомагането на украинските бежанци. 

Областният управител отчете и адекватната реакция с бързи мерки при свлачището в зоната на плаж „Моби Дик“, което е било своевременно обезопасено, а плажът отново достъпен за ползване, в частта, в която не е опасен за туристите. 

По негово настояване област Добрич е била включена в трансграничната програма „Евро-Вело“. „Тази програма може да даде тласък в развитието на малките населени места, тъй като велотуризмът става все по-популярен и има изградена огромна мрежа в Европа с пунктове, пояснения за атракции, места за настаняване и други“, посочи Здравко Здравков. Маршрутът ще минава през всички общини на областта. Проведени са множество срещи, на които кметските екипи са заявили своите виждания за маршрути, атракции и забележителности. 

Областният управител Здравко Здравков призова жителите на областта да се запознаят с публикувания в интернет отчет и да изразят своето мнение.