Димитрина Германова озвучава Ариел в „Малката русалка“

Световната премиера на фентъзи филма е на 26 май 2023 година. В българските кина ще можем да чуем гласа на талантливата певица от Добрич Димитрина Германова.

Димитрина Германова озвучава Ариел в „Малката русалка“

В дублажа на една от най-новите продукции на „Walt Disney Studios“ участва добричлийката Димитрина Германова.




Дублирайки на български, тя влиза в ролята на Ариел във филма „Малката русалка“. В интервю с Добрич Онлайн, Димитрина разказва за процеса на озвучаване на филма:

Това е на всички познатата ни „Дисни“ принцеса - малката русалка Ариел и съм много щастлива, че имам възможността да озвуча тази роля. Преди две години озвучих ролята на Изабела - отново принцеса от „Дисни“ във филма „Енканто“ и оттам ме бяха запомнили от дублажното студио. Обадиха ми се с покана да се явя на кастинг, който издържах. Той преминава през няколко кръга - първо трябва да се одобри от самото студио, след това от изпълнителната директорка за България от „Дисни“, и след това от самите „Дисни“. Радвам се, че съм получила одобрението на световни продуценти и художествени директори и са повярвали в мен, че ще направя ролята както трябва.

Трудно ли се озвучава филм? Какъв е процесът?

Трудно е, да. Доста е пипкаво, тъй като трябва артистът да се стреми максимално да имитира и да предаде абсолютно всички емоции. Трябва да се уеднакви дишане, интонация и точно това прави процеса една идея по-сложен от самото изпяване или изиграване на роля на сцена например, защото се стремиш към единство с първоначалния образ и човека, който е записал самата роля.

Би ли озвучила филм пак?

Да, това е страхотно преживяване и аз съм огромен фен на филмите. Ако трябва да си призная, дублираните филми не са ми любимото нещо и ако трябва да избирам, бих си пуснала филм с оригинално аудио. Но пък сега, когато вече се потопих лично в този процес, разбирам колко е въхновяващ. Със сигурност преоткрих дублажните филми, така че бих записвала отново и отново, защото си струва и е изключително вдъхновяващ целият процес.

Настрана от музикалните фентъзита, кой друг жанр би озвучила? Би ли озвучила ужаси?

О, да! Ужасите са ми голяма страст, харесвам хорър филми и би било предизвикателство за мен. С това, което правя аз съм далеч от ужасяващите филми, сцени и кадри. Аз съм свикнала в приказни светове и мюзикълите от Варненска опера, в които участвам са основно на „Дисни“. Съответно аз имам основно поглед върху красивата част и една по-тъмна би била изключително предизвикателство, което бих приела на драго сърце.

Какъв е следващият ход в твоята кариера? Имаш ли планове?

Съвсем скоро започваме работа върху мюзикъла „Калас и Онасис“, който ще бъде световна премиера. Премиерата е на 21 юни в Летен театър - Варна.  Там ще играя Джаки Кенеди - добре позната на всички жена на президента Кенеди. Отделно подготвяме мюзикъла „Бодигард“, който тази година има юбилей от филмовото му издаване. Вълнувам се доста. Има и други проекти, с които съм се захванала, те са отново част от операта във Варна и предстоят съвсем скоро.