Множество игри, забавления и конкурси предвижда Община Добрич в рамките на кампанията „Градска рециклиада“

Кампанията има за цел да стимулира жителите на Добрич да събират разделно своите отпадъци, като се фокусира върху пластмасовите бутилки и метални кенчета

Множество игри, забавления и конкурси предвижда Община Добрич в рамките на кампанията „Градска рециклиада“

Разнообразната програма от събития, свързани с кампанията „Градска рециклиада“, започва с конкурс за четиристишие, което ще се използва за слоган на кампанията в Добрич. Участие в конкурса могат да вземат учениците от 7-ми до 12-ти клас. Най-доброто четиристишие ще бъде определено от комисия, а авторът ще получи подарък - ваучер за книга. Участниците могат да изпратят своето предложение до Община Добрич в срок до 28 март. Победителят ще бъде обявен на 30 март.



От 15 март до 16 април от Община Добрич обявяват и дни за Голямото великденско почистване. Призовават се гражданите, институциите и бизнеса да се включат и да почистят прилежащите си пространства. Акцентът отново е върху разделното събиране на пластмасови бутилки и метални кенчета. От Общината ще осигурят чували за всички желаещи, като събраните отпадъци трябва да бъдат поставени на удобно за извозване от сметопочистващата фирма място. В рамките на Голямото великденско пролетно почистване от Община Добрич канят жителите да се включат и в инициативата „Направи снимка преди и сега“. За тези снимки ще има специално отредено място на страницата във ФБ на общината.

Всички училища и детски градини в Добрич са поканени да вземат участие в кампанията, като те ще се състезават за най-голямо предадено количество отпадък за рециклиране. Началото на състезанието е 1 април, а краят му - 30 ноември. Осигурени са и парични награди за победителите.

За Деня на Земята, 22 април, Община Добрич организира концерт под надслов „Музика за смет“ с участието на възпитаници на Студио за поп и рок певци „Сарандев“ и учениците на СУ „Св. Климент Охридски“. Концертът ще се проведе на Лапидариума.

Ще се проведат и серия от забавни игри и занимания за най-малките деца от Добрич с еколочична насоченост. В края на май ще се организира за учениците от 5-ти клас игра под надслов „На лов за екосъкровища“. Тук също са предвидени награди. 

Към Младежкия център и тяхната програма „Еко лято“ са заложен също игри с екологична насоченост, както и посещение на площадката за разделно събиране на отпадъци. 

Всяка информация, свързана с кампанията „Градска рециклиада“ можете да откриете на страницата на Община Добрич в интернет.