В Тервел отварят киносалон по европроект

С европейски средства и собствени средства, фирма от гр. Тервел ще оборудва киносалон в града, ще има "Пътуващо кино" и ще озвучава събития в общините Тервел и Крушари, информират от Областния информационен център

В Тервел отварят киносалон по европроект

Предвидено е закупуването на техническо оборудване за кинопрожекции в стационарен киносалон, техника за мобилни кинопрожекции и за професионално озвучаване на събития.
Пътуващото кино ще даде възможност на деца, младежи и възрастни от селата на територията на двете общини да се докоснат до филмовото изкуство без да се налага да пътуват до областни градове.

Предоставянето на мобилни услуги по озвучаване ще позволи техническо осигуряване и качествено провеждане на концерти, представления, фестивали, празници и други събития в читалищни салони, зали и на открити пространства.

Със собствени средства кандидатът ще обзаведе киносалона в град Тервел със зрителски кресла и обзавеждане и оборудване за входното пространство, където ще се осъществява посрещането на зрителите и продажбата на билети.

Проектните дейности ще приключат до юни 2025 г.