Поредно дарение от дамите от "Инър Уийл Клуб" за болницата в Добрич

Дамите от клуба дариха десет болнични легла на стойност 9000 лева на педиатричното отделение, и пелени и средства за техника, нужна на отделение неонатология

Поредно дарение от дамите от "Инър Уийл Клуб" за болницата в Добрич

Дамите от „Инър Уийл Клуб“ – Добрич направиха поредно дарение на Детското отделение и отделение Неонатология към МБАЛ-Добрич.


Пелените и леглата, които дамите дариха на Болницата са българско производство. „Заложили сме на българското тази година“ – посочи президентът на Клуба Костадинка Михайлова. Началникът на педиатрията Д-р Йовчо Йовев коментира, че отделението рядко получава дарения от такъв мащаб и поощри избора на Клуба за това, че са избрали легла, произведени в България.  Средствата за дарението са събрани от организирания от Клуба бал: „Дами канят да творим чудеса“.

По традиция всяка година на Бабинден Инър Уийл Клуб - Добрич гостува в отделение Неонатология, като правят и дарения. Тази година, с леко закъснение заради епидемичната обстановка в града, те дариха пелени, произведени в България и средства за техника, необходима на отделението. „Със сигурност ще ни бъдат от полза, това е голяма помощ“ – посочи д-р Надя Енчева. И допълни, че отделението е пълно, тъй като миналата седмица само за два дни в болницата са проплакали 16 бебета. Има и такива, които са под 2 килограма.

Президентът на Инър Уийл Клуб - Добрич Костадинка Михайлова посочи, че клубът има 19 членове, и е от малкото международни организации, включени в ООН. Основната грижа на Инър Уийл са децата и жените.

„Изключително съм щастлив да приветствам отново дамите от Инър Уийл за поредното благородно дело, което осъществяват на територията на МБАЛ-Добрич. Поредното добро дело, свързано с педиатрия и неонатология към нашата Болница, а именно дарението, което току-що получихме от тях, което е 10 нови болнични легла за отделението - за най-малките, за най- ценните, за най-хубавите, а именно - дечицата на град Добрич“ – сподели директорът на болницата д-р Георги Желязков. 

Той отправи своите благодарности към дамите за поредните усмивки, с които са дарили пациентите и екипите на отделенията.