Албена Симеонова (ДБ) и Виолета Комитова (БВ) очакват решение на проблема с пречиствателна станция "Албена"

Албена Симеонова и Виолета Комитова очакват незабавно Министерството на околната среда и водите да вземе решение и да предприеме действие по проблема с водния цикъл в Добричка област

Албена Симеонова (ДБ) и Виолета Комитова (БВ) очакват решение на проблема с пречиствателна станция "Албена"

Народните представители Албена Симеонова от "Демократична България" и Виолета Комитова от "Български възход" отправиха въпрос към Министерството на околната среда и водите, Министерството на регионалното развитие и благоустройство, както и "Български ВиК Холдинг" ЕАД относно проблема с водния цикъл в Добричка област. 



Народните представители обясняват, че липсата на пречиствателна станция води до невъзможност за Добруджа да се възползва от отпуснатите 95 млн. лв. по оперативната програма „Околна среда". 

Пречиствателната станция „Албена" е предмет на спор в последните години. До миналата година „Албена" АД я предлагаше за продажба на „ВиК – Добрич" АД за стойността от 3 млн. лв., а сега за над 4 млн. лв. 

Министерството на регионалното развитие иска да я получи безвъзмездно, като я ремонтира и предложи на същата да бъде използвана съвместно с „Албена" АД. Съществува и друга възможност - държавата да построи собствена пречиствателна станция на свой терен. Това изглежда ще бъде вариантът, който ще излезе на по-ниска стойност. 

Албена Симеонова и Виолета Комитова очакват незабавно Министерството на околна среда и водите да избере вариант и да предприеме мерки за усвояване на тези целеви средства. Именно това ще реши проблема с недостига на вода в Добруджа.