145 години от Освобождението на Добрич от османско владичество

Емблематичното за Добрич Военно гробище музей днес организира ден на отворените врати, за да може всеки, който иска да се поклони и да почете героите на Свободата

145 години от Освобождението на Добрич от османско владичество

В Храм „Свети Георги“ бе отслужен благодарствен молебен за всички герои и тяхната саможертва в името на Добрич. Добрички духовници отправиха молитви за душите на героите.



В честването се включиха и активните младежи от Младежки център – Добрич, които тачат своята история и корени.

„Цената на Свободата“ е мотото на отборната игра с участието на ученици от СУ „Любен Каравелов“. Мотивационна среща „Цената на Свободата“ с участието на ученици от СУ "Св. св. Кирил и Методий" ги мотивира да ценят и пазят стойността на свободата. 

През деня признателни потомци поднасяха венци и цветя на паметниците на Васил Левски, Христо Ботев, Захари Стоянов, Стефан Караджа, Хайдут Пею Буюклията, Иван хаджи Вълков,  Ф. М. Достоевски,  Алея на опълченците във Военно гробище музей, Паметник на победата (паметник на ген.-лейтенант А. Е. Цимерман), Паметник-костница на загинали руски войници и офицери по време на Руско-турската освободителна война 1877-78 г., Паметник на 122-ма незнайни руски воини и офицери /до костницата на руските воини/.