Понижение на потреблението по време на новогодишните празници отчитат от Енерго-про

Потреблението на електроенергия от клиентите на ЕНЕРГО-ПРО в Североизточна България в празничните дни от 31 декември 2022 г. до 2 януари 2023 г. е било с малко над 12% по-малко в сравнение със същия период на миналата година

Понижение на потреблението по време на новогодишните  празници отчитат от Енерго-про

Върхово потребление и през 2021, и през 2022 г. в периода на трите почивни дни се отчита навръх празника на 31 декември. Компанията, която доставя електроенергия на 1.2 милиона потребители в областите Варна, Велико Търново, Габрово, Русе, Силистра, Добрич, Разград, Търговище и Шумен традиционно регистрира повишена консумация на ток в края на всяка година по време на коледните и новогодишните празници. По-незначително понижение на потреблението спрямо предходната година през посочения тридневен период се наблюдава за област Варна – 4,6%.



Малко по-топлото време през току-що приключилите новогодишни празници 2022/2023 г. за разлика от същите три почивни дни през 2021/2022 г. е една от причините за понижената консумация на територията на ЕРП Север според специалистите.

През празничните дни отчетниците на ЕРП Север работеха и отчитаха консумираната електроенергия по обичайния график, за да бъде спазен стриктно регламентирания срок за отчет в рамките на 31 дни.