Пет катастрофи са възникнали в областта през последните дни

Част от случаите са възникнали поради неправилни маневри, друга част от тях са заради несъобразена скорост

Пет катастрофи са възникнали в областта през последните дни

На 23 декември, около 12:20 часа в района на училище "Стефан Караджа“ в град Добрич 41-годишен мъж блъска 77-годишна жена при маневра на заден ход.  Вследствие на инцидента, жената е с фрактура на раменна става, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.




На 24 декември, около 16:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в района на с. Карапелит. 42-годишен мъж, управляващ "Шевролет", губи контрол над МПС и се блъска в насрещно движещ се лек автомобил „Волво“. Вследствие на инцидента, 42-годишният мъж е с фрактура на колянна става, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство. По-късно, около 20:25 часа на полицията е сигнализирано, че водач на „Фолксваген“, при движение на заден ход, блъска пресичаща пътното платно жена на 45 години. Вследствие на инцидента, жената е прегледна и освободена за домашно лечение с болки в областта на главата. ПТП е обслужено по административен ред.

На 27 декември, около 19:35 часа полицията получава сигнал за ПТП по пътя от с. Карапелит посока град Добрич. Лек автомобил „Ауди“, управляван от 46-годишен мъж, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над МПС и се блъска в крайпътно дърво. Вследствие на инцидента, водачът е прегледан и освободен за домашно лечение с порезна рана на главата, без опасност за живота. ПТП е обслужено по административен ред.

На 31 декември, около 16:35 часа полицията реагира на сигнал за ПТП по бул. „Добруджа“ в град Добрич. Лек автомобил „Шкода“, управляван от 69-годишен мъж, навлиза в кръстовище на червен забранителен сигнал и блъска странично лек автомобил „Мерцедес“. Вследствие на инцидента, возещата се в лек автомобил „Шкода“, жена на 69-години е с хематом на главата, настанена в МБАЛ Добрич без опасност за живота. ПТП е обслужено по административен ред.