Извършени са четири кражби през празничните дни

Извършени са четири кражби през празничните дни

На 24 декември, около 00:55 часа е получено съобщение за извършена взломна кражба от търговски обект в Балчик. По данни на тъжителя са откраднати 76 стека цигари от различни марки. По случая е образувано досъдебно производство. Около час и половина по-късно, 32-годишен мъж се обръща към полицията за помощ. По негови данни, около 02:15 часа в централна градска част на град Добрич, двама непознати мъже чрез използване на сила са отнели от владението му мобилен телефон. От проведените незабавно ОИМ и ПСД служители на Първо РУ МВР Добрич установяват извършителите на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани двама мъже на 18 години и 19 години, известни на МВР. 




На 1 януари, около 03:30 часа е получено съобщение за извършена взломна кражба от частен имот на територията на град Добрич. По данни на тъжителя е извършена кражба на златни накити и хранителни продукти. По случая е образувано досъдебно производство.

В следобедните часове на 1 януари е получено съобщение за извършена кражба на сумата от 300 лева от частен имот на територията на град Каварна, обитаван от 91-годишна жена. Незабавно са предприети ОИМ и ПСД от служители на РУ МВР Каварна, като е установен извършителят на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 18-годишен мъж, известен на МВР. Сумата пари е предадена по надлежният ред. По случая е образувано досъдебно производство.