Коледен подарък за жителите на община Крушари

Читалищното настоятелство на НЧ „Йордан Драгнев – 1894“ – с. Крушари с коледен подарък за жителите на община Крушари- постановката "Годеж"

Коледен подарък за жителите на община Крушари

Театралният състав към Народно читалище "Йордан Йовков" от Алфатар ще представи в Крушари постановката "Годеж" на Цветислав Минкович. Режисьор на спектакъла е Петър Чапкънов, а сценограф - Боян Вихренов.



Алфатарският театрален състав е непрофесионален състав към НЧ "Йордан Йовков - 1894г." гр. Алфатар, чиито актьори са на сцената от любов към това изкуство. В главната женска роля ще видим д-р Янка Господинова – кмет на община Алфатар.

За същото театрално заглавие трупата е удостоена с три първи награди на Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира "Велко Кънев" в Тополовград. Алфатарските театрали са получили първа награда за спектакъл. Първа награда е присъдена и на Янка Господинова за най-добра главна женска роля.

Носител на първа награда за най-добра поддържаща мъжка роля е Стоян Златев.

Спектакълът ще се играе на 17-ти декември (събота) от 15 часа, в НЧ „Йордан Драгнев – 1894“ – с. Крушари, Входът е свободен.