Шоу за таланти, благотворителни инициативи и много забавления на Junior Fest в Добрич

Йога за деца, настолни игри, творчески работилници, зумба, благотворителни каузи и вечер на талантите са част от забавленията, които е подготвил Слави Михов за децата и младежите на Добрич на 24 и 25 септември.

Шоу за таланти, благотворителни инициативи и много забавления на Junior Fest в Добрич

За първи път Добрич е домакин на Junior Fest. За това как се е родила идеята и какво ни очаква този уикенд, ни споделя организаторът на инициативата – Слави Михов. 


„Аз съм предприемач по призвание, но аниматор по душа и винаги съм искал да направя някое много яко събитие в града, в което да мога да приложа хотелската анимация – нещата, които правим по морето, нещата, които съм видял в чужбина, но в градска среда. Това е нещо, което не е правено до момента. Същевременно искам да приложа няколко авторски игри. Всички тези занимания са подходящи да се играят вкъщи със семейството или пред блока, в гората и на морето“ – сподели той.

Някои от игрите, с които ще се забавляват децата и младежите в рамките на феста, са ни наследство от нашите родители и по-голямата част от всички нас сме ги играли като деца. „Реших да вкарам и игри от нашето детство – Кральо — портальо, Дай бабо огънче, Мляко с мляко, криеница и други. Това лято играх  тези игри с моите приятели на Албена и беше много хубаво, много се забавлявахме да играем и на „Стражари и апаши“. Беше забавно и се почувствахме положително без да скролваме на телефоните. Реших всички тези неща да ги комбинирам, като добавя и творчески работилници“ – сподели още Михов. 

В рамките на събитието ще има и две благородни каузи. „Един от партньорите на Junior Fest Добрич ще бъде Караваната „Чудовището“, която ще пази целия Скейт парк от боклуци. Всеки, който събере пълен чувал с отпадъци и го занесе на караваната, а в замяна тя ще му върне безплатно един корндог или гофрета. Искам да подчертая, че ние няма да осигурим нито чували, нито ръкавици. Когато си донесеш сам консумативите, тогава има по-голям смисъл в нещото, което правиш. Искам това, които правим, да остане като белег в съзнанието на хората и да се преврне в техен навик. Трябва да има тежест, ако дадем всичко наготово на хората, те ще се зарадват, че са били част от такава добра кауза, но какво се случва нататък – нищо. Както децата трябва да взимат пример от възрастните, така и възрастните се нуждаят от примера на младежите. Това искам да го направя като част от приемствеността, която ще създадем заедно“ – категоричен беше Слави Михов. 

Другата благородна кауза е свързана с набиране на средства за лечението на Емо, който пострада при катастрофа. „Дали сме на Емо картбланш да си я организира, както реши, по този начин ще даде пример как сам ще си направи кампанията с подкрепата на други активни младежи“ – каза още Михов. 

Кулминацията на Junior Fest – Добрич, ще е вечер на талантите, в която всеки талантлив млад добричлия ще има възможност да се изяви на сцена и да смае публиката с артистичните си способности. „Ще направя шоуто на Слави Джуниър. Аз ще бъда водещ на събитието, на което ще дадем сцена на всеки един човек – да попее, да разкаже нещо, да покаже какво е нарисувал, да каже стихотворение, да танцува и други. Всички знаем, че в Добрич имаме много таланти, не спират да падат от небето и да ни радват. Нека го направим на градско ниво и да дадем духа и куража на всеки да се изяви и да продължи да се занимава с това, с което се занимава“ – каза още Михов. Вечерта на талантите ще се състои на 24 септември, а на 25-и ще има главно работилници, игри и забавления. 

С цялата програма и с отделните събития, включени във фестивала, можете да се запознаете на фейсбук страницата на Джуниър Турс/ Junior Tours.