Днес в Добрич предстоят две доброволчески акции

Днес кампаниите "Ние можем" и "Да изчистим България заедно" започват почиствания в Добрич

Днес в Добрич предстоят две доброволчески акции

Преди месец съобщихме, че кампанията "Ние можем" на добричлията Калоян Ризов ще стартира акция на 17 септември. Това сподели Калоян още преди тогава: "Втората кампания ще започне на 17 септември от 10:30 часа, като все още няма разпределени райони, защото сега тече доброволно записване, ще се съберем с доброволците и ще се разпределим по райони и задачи преди голямото събитие. А вече на самото събитие ще има много изненади, малко преди началото ще споделя повечето от тях. Даже родителите ми и най-близките ми приятели не знаят какви неща съм подготвил, само аз си знам. Краят на събитието ще бъде на сцената на центъра, ще има музика и забавления за малки и големи. Ще го направим така, че да се забавляваме и същевременно да почистим хубаво". 




 

А най-мащабната национална доброволческа инициатива у нас - „Да изчистим България заедно”, ще се проведе под наслов „Подай ръка на природата“. Тя е насочена към личната отговорност и принос в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата.


Община град Добрич призовава жителите на града, да почистят междублоковите пространства, прилежащите територии към жилищни сгради, еднофамилни къщи, дворове, паркинги, паркове, детски и спортни площадки и градинки, места за обществено ползване. Ръководствата на учебните заведения, институции и фирми също могат да заявят своето участие с избран от тях участък за почистване. 

Желаещите граждани, които ще се включат в почистването трябва заявят участието си на телефон 058/604573, като посочат района, в който желаят да допринесат. За хората, които имат желание да се включат в инициативата, при поискване се осигуряват чували за смет, които могат да бъдат получени в сградата на Община град Добрич.

А в Балчик хората, които имат желание да се включат в инициативата, при поискване ще бъдат осигурени чували за смет днес от 08:00 до 12:00 ч. пред магазин "Аквилон“ и площад "Капитан Георги Радков“ (Морската гара). На сайта на общинската администрация са посочени лица и телефонни номера за контакт за деня на акцията

Препоръчително се отпадъците да бъдат събрани в чували до контейнерите за битови отпадъци или на удобно място за извозване.

Извозването на отпадъците ще се извършва от „Уейст Солюшънс България“ ЕООД"