Добричлията Калоян Ризов организира почистване на града през септември

"Искам да се съберем повече хора, които искат да им е чисто, да покажем, че сме повече от тези, които искат да замърсяват. По този начин ще спрем тази агония"

Добричлията Калоян Ризов организира почистване на града през септември

Как започна всичко?



Калоян Ризов: Винаги съм забелязвал, че България отива все по на зле и по на зле. Аз съм човек, който доста е обикалял най-вече Европа и съм виждал какво е положението там. Искам някак България най-накрая да почне да прогресира, и мисля че това са първите стъпки – да обединим народа. Първо от народа трябва да започне промяната, и аз вярвам, че малко ни трябва.

Коя е твоята движеща сила?

Калоян Ризов: Аз съм непримирим. Мен ме боли да гледам как България затъва, искам просто по най-добрия начин да помогна. Също така, моите близки са моята движеща сила – моето семейство и приятели.

Как възникна организацията „Ние можем“?

Калоян Ризов: Просто един ден обикалях с кучето си в парка и центъра, видях колко е замърсено и как на никого не му пука и си казах: „Край, трябва да се опитам да направя нещо, да променя нещо“ и ми дойде идеята да създам кампания „Ние можем“, която е с цел Добрич да стане най-чистият град в България. Прибрах се вечерта и споделих на нашите и те ме подкрепиха и така възникна кампанията.


Виждаш ли подкрепа от съгражданите си? 

Калоян Ризов: Още на първата кампания видях подкрепа. Още преди първото събитие получавах толкова много СМС-си и обаждания с идеи, хората искаха да ми помогнат, но вече го бях организирал. Затова в момента тече доброволно записване, защото видях колко ентусиасти имаше на първото събитие, та затова има записване – всеки да може да стане член и организатор, да дава своите идеи.

Планираш ли в бъдеще да си партнираш с други организации, или държиш отговорността да бъде само твоя?

Калоян Ризов: Все още никой не се е свързвал с мен, естествено ако някоя организация иска да се включи, е добре дошла.  Като цяло отговорността е моя, тъй като аз вече съм заявил, че аз го организирам, но винаги бих включил други организации -  колкото повече, толкова по-добре. Искам да се съберем повече хора, които искат да им е чисто, да покажем, че сме повече от тези, които искат да замърсяват. По този начин ще спрем тази агония. 

Разкажи ни за предстоящата кампания

Калоян Ризов: Втората кампания ще започне на 17 септември от 10:30 часа, като все още няма разпределени райони, защото сега тече доброволно записване, ще се съберем с доброволците и ще се разпределим по райони и задачи преди голямото събитие. А вече на самото събитие ще има много изненади, малко преди началото ще споделя повечето от тях. Даже родителите ми и най-близките ми приятели не знаят какви неща съм подготвил, само аз си знам. Краят на събитието ще бъде на сцената на центъра, ще има музика и забавления за малки и големи. Ще го направим така, че да се забавляваме и същевременно да почистим хубаво. 

 


Снимка: Калоян Ризов