Славка Пенчева Попова празнува стогодишен юбилей днес

Кметът на Добрич Йордан Йорданов се срещна днес с Антония Костадинова – дъщеря на Славка Пенчева Попова, която на 20 юли празнува вековен юбилей, за да изрази своите поздравления и пожелания. Той връчи на Антония Костадинова красив букет, поздравителен адрес и подарък, който да ознаменува големия юбилей.

Славка Пенчева Попова празнува стогодишен юбилей днес

Славка Пенчева Попова по баща - Толева е родена на 20.07.1922 г. в Добрич. Тя е израснала в семейство с шест сестри и двама братя. Завършила е българска гимназия, на която наследник е СУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Работила е като касиер в Околийското агрономство, като секретар в Държавния земеделски институт в Генерал Тошево. След това, трудовият й път е преминал и в Окръжния съвет – отдел ‚‚Земеделия“. През 1963 г. започва работа в НТС като организационен работник по времето на Мирчо Драганов, Тодор Панайотов и Марин Василев. Славка Попова споделя, че през годините е работила с прекрасен колектив в НТС, където се пенсионира.


Има една дъщеря, която е дългогодишен преподавател в СУ „Св.св. Кирил и Методий“. Славка Попова се радва на две внучки – Мирослава и Радостина и на 4 правнуци. За себе си споделя, че не спазва специален хранителен режим и се доверява на дъщеря си за приготвянето на вкусни ястия. Винаги е била душата на компанията, с голямо чувство за хумор и се е отнасяла с отговорност и ангажираност към работата си. През целия си живот дарява семейството и своите близки с много обич, всеотдайност, привързаност и любов. 


Снимка: Кметът на гр. Добрич Йордан Йорданов и дъщерята на рожденичката - Антония Костадинова

Екипът на Добрич Онлайн пожелава на Славка Попова да бъде здрава и щастлива! :)