Студентки стават проститутки заради високите такси

Високите такси в британските университети карат много от студентките да търсят допълнителни доходи. Проституцията се оказва най-бързият начин за набавяне на средства.

Студентки стават проститутки заради високите такси
Намалените пари от страна на държавата за подпомагането на студенти, кара много момичета да търсят допълнителни средства, твърдят от Английския съюз на проститутките.

Скъпото образование обаче изисква и високи доходи, които често може да се осигурят по един единствен начин.

От съюза заявяват, цитирани от Ройтерс, че правителството е наясно в какво положение изпадат много момичета, но въпреки това не прави нищо.

„Отмяната на стипендиите хвърля жените в още по-голямо бедност", категоричен е представител на организацията.

"Начинът, по който жените се справят с бедността, често е чрез предлагане на секс. Правителството знае това и не изглежда да се вълнува особено", предупреждават от организацията.

Правителството на консерваторите предприе драстични мерки за съкращаване на разходите, което доведе до спирането на стипендии за ученици в горните класове. Мнозина от тях използваха тази стипендия, за да си платят част от таксата в университета.

Освен това кабинетът на Камерън позволи на университетите да вдигат таксите за обучение, като и без това на Острова те са едни от най-скъпите.

Същевременно почти половината от студентите във Великобритания са безработни. 1,03 милиона младежи не ходят на работа, при общо 2,64 милиона безработни.