Добричлии предпочитат чужбина за своята коледна почивка

Все повече добричлии избират да посрещнат Коледа и Нова година зад граница за сметка на родните курорти. Такива са наблюденията на Татяна Русева – управител на туристическа агенция „Рандеву” – Добрич.

Добричлии предпочитат чужбина за своята коледна почивка

Причината е основно във възможността да се видят нови и непознати държави за същите и дори по-малко пари отколкото би струвала ваканцията в България. Така например 2 нощувки с галавечеря на 31 декември в хотел в Банско тази година се предлагат по 680 лева на човек - цена, която надвишава редица оферти зад граница.


 

Най - търсените от добричлии дестинации за празнични почивки в чужбина са Турция и Гърция. Те са най-достъпни и интересът към тях е целогодишен.

 

Търсени са и Коледните и новогодишни автобусни програми в Европа. Средната пакетна цена с гала вечеря и полупансион (закуски и вечери) е 350 лв. за 5-6 дни, обясни Татяна Русева – управител на туристическа агенция „Рандеву” – Добрич.


При самолетните програми за Коледа и Нова година Малта се предлага от 412 евро за 5 дни, Дубай – от 735 евро за 7 дни, Париж и Рим са средно от 560 евро за 5 дни, Виена е от 570 евро за 5 дни.

Туристическа агенция „Рандеву” предлага на добричлии и възможността да посрещнат празниците в екзотична обстановка - Нова година в Занзибар; Нова година в Тайланд — Пукет и Куала Лумпур, Нова година в Индия

 

Ранното, поне два месеца предварително, планиране на почивката позволява на клиента максимално да й се наслади, обясни Татяна Русева. Тя отбеляза, че не бива да забравяме и за отстъпките при ранно записване, които могат да достигнат до 200 лв. в зависимост от  програмата. Все още обаче не е късно желаещите да прекарат празничните дни в края на декември в чужбина да изберат най-подходящата за тях почивка.