Двукратен шампион на Литекс е новият футболист на „Добруджа”

Уелингтон Брито да Силва, по-известен като Том, от Бразилия е новото попълнение в отбора на „Добруджа”. Той е третия нов играч, привлечен през последните дни.

Двукратен шампион на Литекс е новият футболист на „Добруджа”



След 3 сезона в родината си, включително и за бразилския гранд „Ботафого“, през 2006 година Том идва в Ловеч и играе за отбора до 2011 година. С „Литекс“ става двукратен шампион и два пъти печели Купата на България. През 2007 година е избран за футболист на годината на „Литекс“. В края на 2011 г. Том отива в турския „Истанбул Башакшехир“, а през изминалия сезон се завръща в България, като играе за „Ботев“ (Враца).


Вчера Том пристигна в Добрич и подписа договор с „Добруджа”. 

„Той е достатъчно опитен и титулуван футболист, имахме разговори още преди около месец и неговото име се завъртя в нашия отбор. В крайна сметка нещата бяха малко по-сложни, времето ни натискаше и бяхме принудени да вземем други решения. След което влязохме в контакт с неговия мениджър и до последно те очакваха да играе в Банско, но когато се разбра, че във В група няма как да играят чужденци, ние се възползвахме от възможността да го привлечем. Такъв футболист като Том, освен в нашия клуб и младите ни футболисти, могат много да черпят опит и да учат. Изглежда в страхотна форма, има информация, че е има много добра подготовка. Надяваме се в следващия мач в Бургас да бъде картотекиран и да влезе в игра” – сподели главният мениджър на „Добруджа“ Венцислав Желев. 

От днес Том започва да тренира наравно с отбора.