Линейка от 70-те и трактор от 1951 година представят на Ретро парада за старинни и класически автомобили в Добрич

Над 100 ретро автомобила и два трактора ще бъдат представени в третото издание на Ретро парада в Добрич, който ще се състои на 14 август.

Линейка от 70-те и трактор от 1951 година представят на Ретро парада за старинни и класически автомобили в Добрич

Ретро автомобили, мотоциклети и селскостопански машини ще бъдат разположени на алеите на Градския парк „Свети Георги” в Добрич. Жителите и гостите на града ще имат възможността да се докоснат до старинни и класически возила от марките Мерцедес, Порше и други. Тази година ще бъде налегнато и на трабантите, към които гостите проявяват най-голям интерес. 


Атракцията в тазгодишното издание ще бъде оригинална линейка ГАЗ-22, използвана през 70-те години на миналия век. Тя ще пристигне от София с медицински екип и пациенти. 

Ще бъдат представени два трактора. Единият е „Булгар” CL30A, произведен през 1964 година в град Карлово, а другият – “Дойц” от 1951 година. Той е собственост на Алекси Алексиев, роден през същата година, който го е получил като подарък за своя 70-ти юбилей. Ще бъде показан още 9-цилиндров двигател на самолет, който се използва в селското стопанство. Той е с напречен разрез и се виждат как се движат буталата.  

Събитието ще се състои на 14 август в градския парк „Свети Георги“. Официалното откриване ще бъде в 12 часа, последвано от награждаване на участниците в 14 и обиколка на града в 15 часа.