Браво! Барман от Добрич е девети в света!

Добричлията Тихомир Михайлов завърши на престижното девето място на Световното първенство за бармани. То се проведе от 5 ноември до днес в Полша.

Браво! Барман от Добрич е девети в света!

Тихомир Михайлов от Добрич спечели през април Националното състезание на Българска асоциация на барманите.Той триумфира в една от двете категории - флеър. При нея, за разлика от класика, освен качеството на коктейлите се оценява и артистичното поведение на участниците. 


 

Добричлията отвя безапелационно конкурентите си и с огромна преднина бе класиран на първо място в страната - за четвърти път през последните 5 години. Така той заслужи правото да представя България на световното първенство за бармани в Полша.

 

В конкуренцията на 47 държави, които добиха възможността да изпратят свой представител на световното за бармани, Тихомир Михайлов завърши на девето място в категорията флеър. Това класиране е най-доброто на добричлията от четирите му участия на световни първенства.

 

Доволен съм, въпреки че можеше да завърша и малко по-напред, заяви за Добрич Онлайн Тихомир Михайлов. Имам амбицията догодина отново да участвам на световно и тогава да вляза в тройката на планетата, сподели целите си талантливият барман от Добрич.

 

В Полша той се представи с шампанизиран коктейл, съставен от водка с вкус на праскова, ликьор в вкус на пъпеш, сироп с вкус на крем брюле и шампанско.

 

Тихомир Михайлов е работил като барман в дискотека Звезда, а сега е в Планета - Добрич.

 

В другата категория на световното в Полша - класика, барманът Васил Колев от Варна стана световен шампион.