Венецуелка стана Мис Свят

Мис Венецуела Ивиън Съркус Калванаде е 61-та Мис Свят. Финалът на конкурса се проведе тази вечер в Лондон, където през 1951 година се е провело и първото издание на надпреварата. Втора се нареди Мис Филипини, а трета Мис Пуерто Рико.

Венецуелка стана Мис Свят
До финалната фаза на Мис Свят достигнаха представителките на Англия, Шотландия, Пуерто Рико, Филипини, ЮАР, Корея и Венецуела. Мис България 2011 Ваня Пенева не попадна сред първите тридесет от общо 113 участващи претендентки.

За нaшето момиче, обаче има една много висока и скъпа награда. Тя спечели първо място на конкурса в интернет, организиран от сайта www.missology.com, който отразява конкурсите за красота. Българката има одобрение от 50.5%, като втора е Мис Грузия (11.5%), а трета е Мис Филипини (9.9%).  
 
Финалът на Мис Свят 2011 се проведе в три етапа. Първо от общо 123 победителки, в конкурсите за красота в своите страни, до полуфинала достигнаха 15.

Те бяха определени след пресяване в няколко миниконкурса. Първият от тях включваше събеседване с журито, последваха дефилиране по бански и с официални рокли. Постиженията на спортното поле и демонстрирането на талант в някаква област също донесоха точки. Най-сериозно влияние за определянето на 15-те полуфиналистки имаше етапа "Красота с цел", в който момичетата разказаха на какви каузи ще се посветят.

Следващата стъпка към короната предвиждаше определяне на седемте финалистки. Преди имената на трите най-красиви неомъжени жени беше съобщено, че следващото издание на Мис Свят ще се състои в град Ордос, който се намира в Китай, провинция Вътрешна Монголия. Любопитното е, че това е един от градовете-призраци в страната, в които има офис, административни и жилищни сгради, но почти няма хора.

Победителката е специалист "Човешки ресурси".

Новата Мис Свят Ивиън Съркус Калванаде е специалист "Човешки ресурси" (HR) в телевизионна компания, става ясно от профила и в сайта на конкурса. Мечтата и е в бъдеще да се занимава с популяризирането на дейността на неправителствени организации и да работи с деца. Тя вече е основала фондации за подпомагане на малчугани в тежко положение. Любимото ястие на Ивиън Съркус Калванаде е пилешка супа. Най-красивата неомъжена жена в света обича да играе волейбол и да се катери по планините. Мис Свят 2011 има 12 братя и сестри.