Art Auto Creations: Аерографията е наша работа-мечта

От четири години Милко Христов и Кирил Бонев се занимават професионално с аерография.

Art Auto Creations: Аерографията е наша работа-мечта

Техният тандем е познат под името Art Auto Creations, един проект създаден с много желание и любов към изкуството и колите. От 2016 г. през студиото са минали достатъчно автомобили и мотори, за да потвърдят още веднъж професионализма на двамата художници и да им вдъхнат увереност и желание да се развиват и за в бъдеще в тази посока.



„Автомобилите са хоби и за двамата ни, а след като видях няколко изрисувани коли през 2006 година реших да си купя първия аерограф и да започна с рисуването върху тях. По професия съм бояджия, съчетах едното с другото и така се получиха нещата с откриването на студиото“, казва днес Милко Христов. 


Фотореалистичните портрети върху предния капак на автомобила се оказва най-желаната задача от клиентите на двамата професионалисти.  Повечето от тях предпочитат по-семплите и ненатрапчиви рисунки, за да тунинговат автомобила, мотоциклета или каската си. За реализацията на един проект са необходими между три и 1петнадесет дни в зависимост от сложността и техниката на рисуване, която се ползва. 

Любимият проект на Милко и най-интересен за него до момента е образа на японска красавица-самурай, изрисувана върху предния капак на японски рали автомобил като препратка към японската мощност на возилото. „Имали сме мотоциклет тип чопър, чийто собственик държеше да изрисуваме нещо готическо като черепи, например. Но все повече клиентите предпочитат семплите, ненатрапчиви рисунки, които да подхождат, допълват и открояват превозното средство, а най-предпочитаното място е предния капак, който е и лицето на автомобила“, пояснява той. 


Глобаната Ковид – пандемия се отразява и върху работата на Art Auto Creations. „По-голямата част от хората се чусват несигурни в бъдещето, което автоматично рефлектира и върху желанието им да вложат средства в автомобила. За съжаление аерографията се счита за глезотия, което обуславя и спада на заданията ни към момента. Най- голямата ни мечта е да си закупим служебен автомобил, който да изрисуваме изцяло в наш стил, за да се превърне в наша търговска марка и да си позволим покупката на нови инструменти.