Областният управител дари кръвна плазма за нуждите на лекари и пациенти в борбата с COVID-19

Областният управител Красимир Кирилов с обръщение към жителите на област Добрич.

Областният управител дари кръвна плазма за нуждите на лекари и пациенти в борбата с COVID-19

Пандемията от новия коронавирус застига ежедневно стотици и хиляди хора около нас – близките ни, семействата ни, приятелите и колегите ни. 


Този труден момент на изпитание, пред който сме изправени е момент, в който трябва да загърбим своите ежедневни различия и да бъдем разумни и повече човеци. Както вече бе съобщено, аз самият се разболях и заедно със семейството и близките ми преболедувах инфекция от COVID-19. Някои нямат този късмет да преминат леко през инфекцията и имат нужда от подкрепата както на лекарите и медицинските специалисти, така и на хора, които вече са преболедували. Слушайки апела на специалистите за нуждата от дарители на кръвна плазма, без колебание се отзовах. В неделния ден – на 8 ноември, отидох до Националния център по трасфузионна хематология в София, където след проведените ми изследвания, дарих кръвна плазма. Радвам се, че мога да бъда полезен и вярвам, че с този ми жест връщам надеждата в очите на близките и приятелите на някой човек в нужда.

Уважаеми жители на област Добрич, скъпи съграждани,

Нека в такъв труден момент, всеки според своите възможности да прояви отговорност и направи своя жест на добро към ближния. Да подадем ръка на човек в нужда според уменията и даденостите ни. Ние сме тези, които можем да си помогнем и не бива да викаме неволята, а да бъдем единни. Нека тези от Вас, които са преболедували и се чувстват добре потърсят информация и дарят кръвна плазма. В До края на месеца ще заработи лаборатория за вземане на така ценното лекарство и във Варна. С малки жестове, заедно, нека върнем усмивките на лицата и надеждата в очите на тези, които имат нужда от нашата подкрепа.

Бъдете здрави!

С уважение

Красимир КИРИЛОВ

Областен управител и жител на област Добрич