Скарлет Йохансон не получи роля, била твърде секси

Актрисата Скарлет Йохансон, която бе изявила желание да изиграе роляа на Лисбет Саландер в „The Girl with the Dragon Tattoo“, не е била избрана от режисьора, защото е твърде секси, съобщават американските медии.

Скарлет Йохансон не получи роля, била твърде секси
Режисьорът Дейвид Финчър, който оглавява проекта, решил да не даде на Скарлет главната роля на Лисбет Саландър, тъй като хората „няма да имат търпение да си свали дрехите".

„Работихме с хора от Нова Зеландия, Свазиленд и други страни. Срещнахме се с невероятни личности. Скарлет Йохансон също беше страхотна. Проблемът с нея обаче е, че хората нямат търпение да си свали дрехите", обясни Финчър.

„Повтарям го постоянно - Саландер трябва да бъде като Извънземното. Ако разпространите негови кукли преди обществото да е видяло филма, хората ще започнат да се питат какво е това малко, плюшено нещо", сподели още режисьорът.

За ролята на Лисбет е избрана Руни Мара, която работи за кратко с Финчър по „Социалната мрежа". Тогава Мара изигра ролята на Ерика Олбрайт, която се появява в един епизод в началото на филма.

Освен Руни Мара в „The Girl with the Dragon Tattoo" (за който все още не е ясно какъв ще е преводът по българските кина - буквален според английското заглавие или ще следва името на книгата, което издателите от „Колибри" избраха да е „Мъжете, които мразеха жените") участие ще вземе Даниел Крейг, Стелан Скаршгард, Робин Райт и Кристофър Плъмър.

Премиерната дата за САЩ е 21 декември, а в България заглавието ще се завърти по кината от 6 януари.