Брейк клуб "Кошера” ще бъде открит в Добрич

Брейк клуб "Кошера” ще бъде открит в Добрич на 15 септември.

Брейк клуб "Кошера” ще бъде открит в Добрич

Той е създаден от Калоян Митев, който от 15 години танцува хип-хоп и брейк танци. Тренировките ще са подходящи за деца над 6-годишна възраст и ще се провеждат в понеделник, сряда и събота в сградата на Арт център “Палитра”, сподели за Добрич Онлайн Калоян Митев.



Калоян Митев е завършил в Средното училище "Климент Охридски" в паралелка за Български народни танци. От 15 години танцува хип-хоп и брейк. Започва в "Алексия" в група "Step by Step". След това продължава като танцьор и хореограф  в "NNS Crew", а по-късно и като треньор по брейк танци. 

“След почти 8 години отсъствие от града реших, че е време отново брейк танците в Добрич да се съживят. Те  са корените на хип-хоп културата през 80-те години, а в днешни дни изкуство, оценено в цял свят. Брейкът учи и дава много. Научи ме на търпение, дисциплина, постоянство и борбеност. Дава ми физическа и емоционална сила, координация. Това, което аз съм получил и продължавам да получавам от танците, е невероятно и неописуемо. Чувствам се длъжен да предам знанията и уменията си на "нашите" деца, защото за мен танцът не е просто движения, а стъпките, определящи живота ми", каза  Калоян Митев.

За допълнителна информация относно брейк клуб "кошера" може да посетите фейсбук страницата "@breakclubkoshera" или сайта на Арт център “Палитра”.