Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Седмичен обзор на новините за периода от 17 до 21 август

Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

За 20-а поредна година Белият беше домакин на регионалния и националния кръг на конкурса „Мис и мистър Балчишко лято”. За титлата се бориха 6 момичета и 4 момчета.  



Кметът на с. Стожер Илко Митков, заедно с доброволци от селото, са подели инициатива за облагородяване на населеното място. 

Проверка, възложена от Върховната административна прокуратурата, е открила поредни нарушения, свързани с ограничаване на достъп до морските плажове в "Русалка".

Д-р Георги Желязков беше назначен за прокурист на МБАЛ-Добрич.

Нова организация на работа в COVID сектора на добричката многопрофилна болница ще бъде въведена до края на следващата седмица. 

До 26 август на територията на цялата страна е в ход специализирана операция на пътна полиция с три акцента. 

За 12-а година от "Каменица" АД подновяват диалога в обществото за проблема с безопасността на пътя и отговорното шофиране. Този път посланието ще достигне до аудиторята чрез песен, изпълнена от „Le' Push“ – добричлии, сформирали група в Пловдив.  

Правителството одобри Списъка на иновативните училища в България, 12 са в област Добрич

От Община Добрич обявиха конкурс за танцьор - момче, инструменталист - гъдулка и инструменталист - гайда в ПФА ,,Добруджа”. 

Децата от програмата “Еко лято“ на представиха „Стария Добрич“ през техния поглед чрез картини, които бяха подредени в еднодневна изложба на открито пред сградата на ОМЦ „Захари Стоянов“.  

Две деца загинаха при тежка катастрофа в каварненското село Белгун, тяхното 8-годишно братче е с опасност за живота във варненска болница. 

Състезателите на СКЛА „Добрич“ спечелиха 10 медала от турнир „Дионисополис“ в Балчик

Александър Петров и Симона Тодорова от Студио „Сарандев“ с отличия от конкурса „Петнадесет лалета”