Поредни нарушения с достъпа до плажове на “Русалка“

Проверка, възложена от Върховната административна прокуратурата, е открила поредни нарушения, свързани с ограничаване на достъп до морските плажове, пишат от Българското национално радио.

Поредни нарушения с достъпа до плажове на “Русалка“

Става дума за плажовете „Русалка - бейби плаж“, „Русалка - централен“ и „Русалка - каяк“.


Достъпът за граждани е срещу  т. нар. „гривни” на стойност 6 лева.

Има въведена такса и за ползване на паркинг. В рамките на комплекса е поставена табела, от чийто текст се разбира, че срещу куверт от 6 лева на човек посетителите могат да ползват цялата алейна инфраструктура на селището и плажните принадлежности.

"За извършената проверка длъжностните лица от Министерството на туризма са съставили констативен протокол, към който е приложен снимков материал и касовия бон от заплатените такси за „гривни“, информират от държавното обвинение.

От там уточняват, че са уведомени от Министерството на туризма, че в най-кратки срокове ще предприеме действия по търсене на административно-наказателна отговорност спрямо търговско дружество за ограничаване на безплатния достъп на гражданите до трите морски плажа, както и за поставянето на плажни принадлежности на неохраняеми морски плажове без право на това.

Източник: БНР