Тодор Петров регистрира 11-ти резултат в света на гюле при юношите под 18 години

Състезателите на СКЛА „Добрич“ спечелиха 10 медала от турнир „Дионисополис“ в Балчик

Тодор Петров регистрира 11-ти резултат в света на гюле при юношите под 18 години

Поредно обнадеждаващо представяне направи в сектора за тласкане на гюле състезателят на СКЛА „Добрич“ Тодор Петров. Добруджанецът регистрира 11-ти резултат в света за сезона в дисциплината при юношите под 18 години по време на 8-я турнир по хвърляния „Дионисополис“. Надпреварата се състоя през уикенда в Балчик, а организатори бяха местната Община и СКЛА „Черно море - 2005“. Т. Петров изпрати уреда на 19,06 метра, като по този начин безапелационно завоюва първото място край морския бряг. Освен това той даде сериозна заявка за реализация извън пределите на България, но за съжаление провеждането на предвидените стартове от международния календар до края на годината става все по-проблематично.



Иначе избраниците на треньора Галин Костадинов достигнаха до общо 10 медала в Белия град. Със сребро на чук се окичи Никола Михов, който регистрира също личен резултат. Макар че не намери място на почетната стълбица Николай Пантелеймонов подобри с 5 метра личното си постижение в същата дисциплина. Трета при дамите в хвърлянето на чук се класира Гергана Иванова. До трети позиции в мятането на диск и тласкане на гюле достигна Виктор Карамфилов. Отново трета на чук под 18 години финишира Дияна Стоянова, а нейната съотборничка се размина за малко със същото отличие на гюле, където резултатът и отреди четвърто място. И младите надежди на СКЛА „Добрич“ под 14 години регистрираха прогрес в представянето си. Виктория Михова бе без конкуренция на чук и на диск, за да превземе заслужено на най-високата позиция на стълбицата на победителите. Втори и трети, съответно на гюле и диск, е Йосиф Стоянов.

Галин Костадинов заяви, че е удовлетворен от изявите на всички свои възпитаниците, като не пропусна да отличи Т. Петров. Както Тошко така и останалите наши атлети бележат скок в развитието си, за което говорят постиженията им край морето. Домакините се справиха за пореден път много добре с организацията, което предразположи състезателите да разкрият качествата си. Все пак тук говорим за многогодишен упорит труд, който рано или късно се възнаграждава. В тази връзка искам да изкажа благодарност на хората, помагащи на клуба, и които никога не са спирали да вярват в нас, сподели наставникът. Следващото изпитание през състезателите от СКЛА „Добрич“ е в края на седмицата в Шабла. На стадиона в крайморската община на 22 август ще се проведе мемориален турнир „Коста Василев“.