Секс стачката в Колубия - пълен фурор

Властите са се съгласили да асфалтират 57-километровия път, свързващ град Барбакоас с население от 35 хиляди души, с провинциалната столица Пасто.

Секс стачката в Колубия - пълен фурор
Секс стачка в Колумбия се увенча с успех, предаде Асошиейтед прес.

Не е ясно колко жени от отдалечения град Барбакоас, в югозападната провинция Нариньо, са се включили в този необичаен протест, а и това няма как да се докаже. Факт е обаче, че стачката е постигнала своята цел, като властите се съгласили да асфалтират 57-километровия път, свързващ града с население от 35 хиляди души с провинциалната столица Пасто. Военни инженери започнали работа във вторник.

Асфалтираният път ще съкрати пътуването от Барбакоас до Пасто поне с шест часа.

Макар че няма как да се докаже, че стачкуващите жени наистина са лишили своите половинки от любовни игри, кметът на Барбакоас Хосе Арнулфо Пресиадо съобщи пред АП, че, както си му е редът, ще се подложи на тест с детектор на лъжата, за да докаже, че протестът е бил действителен. Съпругата ми спеше в друга стая по време на секс стачката, увери той.

Това не е първото прибягване до тази форма на протест в Колумбия, посочва БТА. През септември 2006 г., нежните половинки на членовете на банда в един от градовете с най-много убийства в страната - Перейра, на запад - обявиха "стачка с кръстосани крака", за да принудят своите мъже да прекратят кръвопролитна гангстерска война. Резултатът не закъсня, като само 10 дни по-късно жените прекратиха своя протест, след като той даде ефект.

Не толкова сполучливо обаче се оказа предложението на белгийската сенаторка социалистка Марлен Темерман половинките на участниците в преговорите за съставяне на ново правителство да ги лишат от секс, докато не бъде сформиран кабинет. Тя лансира тази идея през февруари тази година - осем месеца след предсрочните парламентарни избори през юни миналата година. Но и към този момент - 16 месеца след изборите - Белгия все още не се е сдобила с ново правителство, което е своеобразен световен рекорд.