В Добруджа са мотивирани да покажат добра игра в Молдова

Целта ни е да се представим по-успешно на реванша в Молдова, заяви за Добрич Онлайн старши треньорът на Хандбален Клуб Добруджа Георги Андреев. Ако намалим пропуските в атака, ще имаме шанс за победа в Кишинев, смята наставникът на жълто-зелените.

В Добруджа са мотивирани да покажат добра игра в Молдова

В неделя, 16 октомври, от 17.10 часа молдовският Улим-Алексия ще приеме Добруджа във втори мач между двата отбора за КНК. В първия хандбалистите от Добрич загубиха в зала "Русалка" с 25:32. 

Двама хандбалисти на българския отбор пропускат реванша. Поради ангажименти Борислав Борисов няма да пътува за Кишинев. Георги Георгиев пък е контузен. Под въпрос е участието в мача и на национала Чавдар Чернев, който получи тежък удар в лицето на първия мач с Улим-Алексия. Чернев ще пътува с отбора, но все още не е ясно до колко ще е в състояние да играе.

 

Добричлии се отправят към Кишинев още в петък. В събота ХК Добруджа ще тренира в молдовската столица веднъж, едно занимание е планирано и за неделя сутрин.

 

Целта ни е да се представим по-успешно на реванша и да покажем по-добра игра в сравнение с първия мач, сподели старши треньорът на ХК Добруджа Георги Андреев. Трябва да намалим пропуските, които бяха фрапиращи, изгледахме видеозапис от първата среща, който ясно показа, че в Добрич изтървахме над 20 добри възможности за гол, коментира още наставникът на добричлии. 

 

Според него отборът има своите шансове за победа при гостуването на Улим-Алексия.

 

Добрият аванс на Улим-Алексия от първия мач ще позволи и на двата отбора да играят освободено на реванша и да покажат добра игра.

 

Припомняме, че Хандбален Клуб Добруджа представя България и Добрич в евротурнирите за седма поредна година.