Фондация "Ръка за помощ" прекратява дейността си

Фондацията „Ръка за помощ" в Добрич прекратява дейността си. Това стана ясно от социалното предприятие „Чудната градина“, което е получило дарение от мебели и уреди от неправителствената организация.

Фондация "Ръка за помощ" прекратява дейността си

Фондацията „Ръка за помощ" имаше за своя мисия да работи за подпомагане и приобщаване в обществото на деца, младежи, възрастни хора и семейства в неравностойно положение, като допринася за осигуряване на достойни условия за тяхното физическо, умствено, морално и социално развитие.



„Днес направихме 4 курса с „Дачията“, за да вземем подарените ни вещи и мебели. На снимката виждате шатрата, която втора година все не успявахме да си купим. Младежите я опънаха сами. 

Пренесоха 4 маси, 4 бюра, етажерки, кухня, печка, килим, телевизор, възглавници, пердета и какво ли още не... дори един кашон със сапун и спирт. И знаете ли кой ни даде всичките тези неща? Единствената истинска работеща добричка неправителствена организация в града (освен нашата). Затварят. Край! Ликвидация на едно място, градено с толкова грижа! След 15 години интензивна работа, толкова реализирани проекти и безброй променени съдби, поемат по нов път. Във времето не просто си партнирахме във всичко, което можем, просто бяхме приятели. 

Извънредното положение показа истинското лице на всички. Не че преди сме имали заблуди. 

Фондация "Ръка за помощ", Албена Бонева, бъдете сигурни, че както сте вложили любов във всяка вещ, така тя ще носи същата енергия и в ръцете на нашите младежи“, написаха от социалното предприятие „Чудната градина“.